Parkum.cz myslí na vaší bezpečnost. Jak se vyhnout Quishingu?

V době, kdy se QR kódy staly rychlým a pohodlným prostředkem pro přístup ke službám online, se objevuje nová hrozba – quishing. Co přesně tato hrozba znamená a jak se můžeme chránit? Vzhledem k tomu, že bezpečnost je pro nás na Parkum.cz prioritou, poskytujeme vám doporučení, jak minimalizovat případná rizika.

parkum
Parkum.cz
Sdílejte:
Quishing

Quishing: Vylepšený phishing s QR kódy

Quishing je sofistikovanější forma podvodu, kde útočníci využívají QR kódy k přesměrování uživatelů na falešné webové stránky s cílem získat citlivé informace. Věříme, že klíčem k minimalizaci rizik spojených s quishingem je prevence. Proto vám Parkum.cz přináší několik rad a doporučení.

  1. Ověřte si zdroj QR kódu: V dnešní době lze snadno napodobit cokoliv. Před naskenováním QR kódu na parkomatech nebo cedulích si vždy raději zkontrolujte, zda nálepka nemá QR kód zvláštně přelepený, upravený nebo zda nálepky odpovídají našim firemním standardům. Často stačí důvěřovat svému prvnímu dojmu.
  2. Používejte oficiální stránky Parkum.cz: Všude, kde působí náš Parkum.cz, vždy a výhradně využívejte oficiální stránky https://www.parkum.cz. Vyhněte se neznámým nebo nedůvěryhodným zdrojům.
  3. Ověřte webovou adresu: Při zadávání údajů, jako jsou platby nebo přihlášení, se vždy ujistěte, že používáte oficiální webovou adresu Parkum.cz, a to skrze https://www.parkum.cz.

Nenechte se odradit možností QR kódů – používejte je s důvěrou, ale s obezřetností. Na Parkum.cz si ceníme bezpečnosti a chceme, abyste se cítili klidní při každém použití našich služeb.