Minulý rok v Parkumu

Rádi bychom se krátce ohlédli za minulým rokem a shrnuli, co se nám v Parkumu podařilo a jaké služby jsme přinesli našim zákazníkům – provozovatelům parkovišť.

parkum
Parkum.cz
Sdílejte:
parkum-2023

Parkum je moderní systém, který efektivně řeší parkovací služby pro města, obce i soukromé provozovatele parkovišť. Umíme vyřešit administraci, platby a kontroly parkování na otevřených parkovištích (na ulicích bez dalšího hardware) a umíme také velmi dobře vyřešit kompletní obsluhu parkoviště v parkovacích domech se závorami. Novinkou jsou i bezzávorové systémy, které dokážeme již také obsluhovat.

V článku vás seznámíme s funkcemi a službami, které už poskytujeme a také s našimi plány do budoucna. Věříme, že spolehlivá obsluha parkovišť a naše moderní platební metody pro parkující řidiče přinášejí obrovské výhodu provozovatelům parkovacích stání i samotným řidičům, kteří s naší službou zaplatí pohodlněji, rychleji a celý provoz parkoviště je pak plynulejší a efektivnější.

Města a obce na Parkumu oceňují komplexnost řešení, jeho velmi nízkou pořizovací cenu a nízké náklady na provoz. Parkum přímo spolupracuje s licencovanou platební bránou Pays a obsahuje administrační moduly pro správu všech platebních transakcí. Z pohledu města je tedy správa parkování velmi jednoduchá a efektivní. Systém ušetří spoustu starostí a umožňuje zaparkovaná vozidla i velmi jednoduše kontrolovat prostřednictvím mobilních telefonů bez potřeby dalších složitých systémů. Města o obce mohou tímto způsobem prodávat parkování krátkodobé i dlouhodobé. K novinkám patří systém kontroly vozidel prostřednictvím aplikací, které používá městská policie.

V minulém roce jsme mezi našimi uživateli přivítali město Brno, Zlín, Špindlerům Mlýn, Lednice, Frýdek-Místek a další. Pokud máte zájem o poskytnutí referenčních kontaktů, abyste se přesvědčili o kvalitách Parkumu, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím e-mailu: obchod@parkum.cz. Reference a kontakty velmi rádi poskytneme.

V roce 2023 jsme navázali strategická partnerství s některými provozovateli parkovacích a závorových systémů, se kterými dokáže Parkum spolupracovat a je plně kompatibilní. K hlavním strategických partnerům patří firma CROSS Zlín a firma AUTOGARD. Pokud tedy provozujete vlastní parkoviště (nebo parkovací dům), které je vybaveno technologií zmíněných firem, pak je nasazení Parkumu otázkou několika málo dnů. Za velmi krátkou dobu jste schopni upgradovat vaše parkoviště a umožnit řidičům moderní a pohodlné platby formou mobilního telefonu, prostřednictvím Apple pay a Google pay.

Pohodlné platby nejsou však jedinou výhodou našeho řešení. Parkum přináší automatizaci v zasílání daňových dokladů, což velmi oceňují řidiči firemních vozidel a jejich účetní. Doba proplácení drobných plateb za parkování z desítek lístečků v peněžence je již pryč. Všechny daňové doklady mohou být odesílány přímo na účtárnu firmy. Webová aplikace Parkum poskytuje dále jasný přehled o parkování a přináší možnost založení účtu řidiče, který pak dále zrychluje platby a zvyšuje pohodlí zákazníků. Samozřejmostí je také kvalitní online technická podpora všech našich uživatelů i samotných řidičů.

V parkovacích domech v Brně, které jsme v minulém roce začali obsluhovat, došlo k mohutnému nárůstu počtu řidičů, kteří začali používat naše online platební metody. Je to poměrně logické, protože zcela odpadá potřeba hledat hotovost k zaplacení a řidiči nemusejí vůbec ani hledat fyzickou pokladnu. Dokonce nepot řebují ani hledat parkovací lístek, který třeba zůstal v autě. Prostě a jednoduše naskenují QR kód, který je zobrazen u vstupu do parkovacího domu. Následně zadají do formuláře, který se objeví ve webové aplikaci na mobilu, svou RZ (SPZ) a provedou online platbu. Pak již stačí přijít ke svému autu a rovnou odjet. Řada u pokladny, u které stojíte za řidičem, který platí deseti mincemi, které hledá v peněžence je již minulostí. Tutu situaci jsme přece všichni zažili :-)

K dalším důležitým propojením, která jsme loni navázali je spolupráce s ticketingovým portálem smsticket. Možná se ptáte proč? Vysvětlení je poměrně jednoduché. Souvisí to s naší službou otevřeného – virtuálního parkoviště, kterou jsme schopni nabídnout pořadatelům větších kulturních akcí, koncertů, sportovních eventů a festivalů.

Základní princip je velmi jednoduchý. Pořadatel akce vymezí určitý prostor pro parkování vozidel návštěvníků, který se nadefinuje prostřednictvím GPS souřadnic hraničních bodů na mapě a na místě se jednoduše fyzicky označí. Tento prostor nadefinujeme v aplikaci Parkum a každý návštěvník akce je povinen při parkování v tomto prostoru uhradit jeho cenu. Organizace parkování a veškeré platby jsou již pak snadno řešitelné a řidiče stačí pouze informovat formou informačních cedulí s QR kódem. Samozřejmostí je i předplacené parkování, kdy návštěvník zaplatí za službu již ve chvíli, kdy kupuje vstupenku na akci v předprodeji na portále smsticket.cz

Rok 2023 byl z našeho pohledu pracovně náročný, ale zároveň velmi zajímavý. Ukázalo se, že díky spojování platebních, ticketingových a dalších služeb dokážeme poskytovat parkovací řešení na mnohem vyšší úrovni, než je obvyklé. Rostoucí počet našich uživatelů nás přesvědčuje, že jdeme správnou cestou.

Naším cílem je, aby byli provozovatelé parkovišť spokojení se systémem Parkum a děláme pro to maximum. Máte-li zájem nás nezávazně vyzkoušet, napište nám prosím.

Váš portál Parkum.cz